MeOut

Élmények, tanulás, MeOut // Ausztria

2017. április 05. - MeOut

meout3.jpgEgy igen korai márciusi hétfő reggelen indultam el Ausztriába, hogy részt vegyek harmadik Erasmus+ projektemen. Izgatott voltam, mint mindig, hiszen már tudtam, hogy csupa jó dolog fog történni az alatt az egy hét során, amit Veldenben eltölthetek. 

Elvárásaimnak megfelelően a program fantasztikus volt, nem csak életre szóló barátságokat kötöttem, de egy olyan hasznos és sokrétegű tudásra tehettem szert, amire a program nélkül talán sohasem. Mindezt egy csodálatos környezetben.

meout2.jpg

A legfőbb okom, hogy jelentkezzem a „Change your view in migration” projektre az volt, hogy a migráció egy igen fontos és a jelent érintő dolog. Nagyon sok minden új dolgot tudtam meg a többi résztvevőtől (akik 10 országból érkeztek), például, hogy náluk a társadalom illetve a kormány hogyan viszonyul a migráció kérdéséhez, vagy hogy a média menyiben befolyásolja az emberek véleményét a témával kapcsolatosan.

Igazán élveztem olyan fiatalokkal dolgozni, akiket érdekel a téma és mindent beleadtak a projektbe. Elsősorban nekik köszönhetem, hogy ez a tréning ilyen jól sikeredett.

A fogadó és küldő szervezet is csodálatos volt. A MeOut mindenben segített a kiutazásom előtti időszakban. A fogadószervezet is segített. bármilyen kérdésem is volt, és igazán figyeltek rám is és a többiekre is, hogy mindenünk meglegyen és jól érezzük magunkat az alatt az egy hét során. 

Rengeteg élménnyel, tapasztalattal és tudással hagytam magam mögött ezt a feledhetetlen hetet. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó Erasmus + projektem. Nem tudom elégszer megköszönni ezt a lehetőséget MeOut!

Eszter 

meout_1.jpg

meout4.jpg