MeOut

MeOut

Drive Your Life - Görögország

2016. november 14. - MeOut

14900496_1820245981553405_4272008752652450342_n.jpg

Görögországban a MeOut nevű magyar szervezeten keresztül vettem részt a Drive Your Life projektben ami a közúti balesetekről, ezek megelőzéséről illetve az elsősegélynyújtásról szólt. A programban 4 ország (Ukrajna, Georgia, Görögország, és Magyarország) fiataljai vettek részt.

A Görögországi Spilaio falu adott helyet a projektnek ami gyönyörű helyen, a hegy tetején található. A 90 fős lakosságú falu vendégháza szolgált szállásul illetve az épülőben lévő iskola nagyterme helyszínként. A hétfővel kezdődött a program amikor különböző csapatépítő-névtanulós játékokat játszottunk és ahol már kiderült hogy biztosan jó hangulatú lesz a hét. Ezen kívül egyeztettük a hét programját és egyéb részleteket. Az este folyamán a magyar nemzeti esten volt a sor ahol kihoztuk magunkból a maximumot es szerintem jó hangulatot sikerült csinálni.

Kedden a kitűnő időjárásban tettünk egy túrát a faluhoz közeli folyóhoz illetve annak egy hídjához ami szintén gyönyörű volt. Ekkorra már a csapat teljesen összerázódott és megismerkedtünk mindenkivel. A projekt vezetője, Eleni minden kérdésünket kedvesen fogadta.

A hét további részében különböző egyéb játékokat játszottunk illetve előkerültek a témával kapcsolatos programok, mint például egy közlekedéssel kapcsolatos kérdőív készítése vegyes csapatokban rendeződve. Részt vettünk egy elsősegélynyújtásról szóló előadáson is ahol megtanították, hogy milyen intézkedések szükségesek, ha baleset szemtanúi vagyunk.
Mivel az időjárás rosszra fordult ezért főleg benti programok voltak. Minden országnak készítenie kellett egy előadást a saját országuk baleseteiről így betekintést nyerhettünk, hogy miben más a többi ország közlekedése.

a_3.jpg

Nekem személy szerint a csütörtöki nap tetszett a legjobban, amikor a Meteorákhoz látogattunk el ami egyszerűen lélegzetelállító volt számomra.

d.jpg

Ezenen a napon főleg a görög kultúrával ismerkedtünk meg, hiszen rengeteg nevezetesség mellett haladtunk el. Ezen kívül Triakala városában volt lehetőségünk jobban megismerni a görög csapatot egy nagyjából két órás beszélgetés során az egyik kávézóban. Utolsó állomásunk egy múzeum volt amiben megtekintettük a világ leghosszabb mamut agyarát is.

b_1.jpg

Összességében tehát nekem nagyon tetszett a hét, a társaság fantasztikus volt és szoros barátságok alakultak ki amiknek a jövőben biztosan hasznát fogja venni mindenki. A nemzetek estjei során közelebbről megismertük a többi ország kultúráját is, ami szintén nagyon hasznos mert sok olyan dolog derült ki számomra, amiről fogalmam sem volt. Kommunikáció szempontjából is jó volt az egész, hiszen rádöbbentem, milyen fontos is az angol nyelv.

c_1.jpg

 Igaz a búcsú nehéz volt, de a életem legjobb hetét töltöttem el Görögországban így mindenkinek őszintén tudom ajánlani a hasonló programokban való részvételt, mert életreszóló élményről van szó.

e.jpg

K. Levente

süti beállítások módosítása